Решение на Прокуратурата: няма данни за нарушения във фонда

След повече от година чакане Софийска градска прокуратура заключи: Няма данни за престъпления във Фонд “Научни изследвания” и отказа да образува предварително производство. Предоставям целия текст на интересуващите се otgowor -prokurtura. Част от моите възражения са написани предварително (в моя сигнал до Главния прокурор pismo-prokuror-nova22), но вероятно са убегнали от вниманието на прокурор М. Станкова. Друга част, значително по-подробни възражения ще се появи в моята книга, също написана отдавна. И накрая трета порция, основана на горните, но още по-подробно съставена, ще се появи в моята жалба срещу постановлението на прокурор М. Станкова.

В нейното постановление има и нещо положително (винаги трябва да търсим положителното). А именно всички мои писаници по форуми и блогове и дори в някои вестници се отнасят според прокурорката за законни действия, т.е. никого не съм наклеветил, а напротив – похвалил съм го. С това отговарям и на уважаемия културолог проф. А. Кьосев, който съветваше да ме съдят за клевета. И той вече ще предлага да ми се благодари.

2 thoughts on “Решение на Прокуратурата: няма данни за нарушения във фонда

  1. Дали не е време за ПРОТЕСТ пред ПРОКУРАТУРАТА?

    Дали ще има достатъчно честни БГ учени или повечето подкрепят корупцията, чрез бездействието си и неоправдания страх да не би да разочароват ”ръководствата”?

    • “Достатъчно” честни – не, но все пак ще се намерят “честни” български учени. Просто има и такива, въпреки мизерията, до която управляващите ги доведоха. Броят им ще се увеличава с … намаляването на сегашното поколение, което държи властта, вкл. и в областта на науката.

Leave a comment